2012. április 30., hétfő

Utolsó nap - 28 április

Reggel visszavittük az autót, majd út terveztük átmegyünk a Powell streetre cable carral. Sajnos félúton kábel szakadás volt, így buszra kellett szállnunk. Kicsit zavaros volt, de végül kiderült ki-kivel van. :)

Sétáltunk, vettünk még pár apróságot, bár eléggé ki voltunk számolva. A kártyám azóta sem működik, felhívtam a bankot, de sajnos nem tudnak segíteni, mert épp nem tudom az ezer számjegyből és betűből álló szupertitkos jelszavam első, hamadik és hátulrólamásodik betűjét... szóval a kishölgy: "sajnos semmiképpen sem tudom beazonosítani" - kb. éhen is dögölhetnék felőlük, szóval jövő héten váltok, ez már a sokadik csepp a pohárban.

Vissza a hotelba nem a túristáknak kikövezett kínai bevásárló utcán mentünk, hanem az igazi combos helyiekén. Hát van ott minden... Büfék, ruha boltok, fűszer árusok. Simán vannak kukacokkal teli üveg edények a fűszerek mellett, de olyan általam nem ismert állatok - vagy inkább állat formájú dolgok - amikről nekünk európaiaknak talán jobb nem is tudnunk. Egy néni a buszmegálló mögött szatyorból árulta feketén a halfejeket, sikerült le is fényképeznem.

Este egy utolsó búcsú sör, és egy általam rég vágyott kínai. Ha már chinatownban lakunk. Amennyi kaját kaptunk kb. egy húsz fős kínai család is jól lakott volna - egy hétig. A felét ott is hagytunk, szemlesütve távoztunk. :) Este a Forrest Gump ment az egyik csatornán, pakolás közben azt néztük.


Nincsenek megjegyzések: